Natuur én gezelligheid: Bariloche is een absolute aanrader!

Bariloche is eigenlijk één groot hoogtepunt voor liefhebbers van natuur én van bier! Het is een enorm gezellige stad met veel restaurants en bars en daarnaast is de natuur prachtig – het ligt tenslotte in Patagonië.

Bierfestival in Bariloche

Na aankomst in Bariloche was een van de eerste dingen die we zagen een grote poster van het lokale bierfestival – da’s nog eens lekker getimed!

Het festival werd een stukje buiten het centrum gehouden, gelukkig was het erg goed geregeld en reden er gratis pendelbusjes op en neer. De entree was gratis als je iets te eten meenam voor het goede doel, supertof dat dit zo georganiseerd werd! Het enorme terrein was ruim opgezet en er waren ongeveer 20 brouwerijen uit de omgeving en wat foodtrucks aanwezig.

Buiten bier en eten om kon je een craftbeer-paspoort kopen, waarmee je bij 11 brouwerijen uit de omgeving een gratis biertje krijgt! Omdat we toch van plan waren er meerdere te bezoeken was dit een behoorlijk goeie aankoop. Mocht je deze ergens tegenkomen in Bariloche: zeker de moeite waard! Voor ongeveer een tientje krijg je dus 11 biertjes.

Bariloche: de hotspots

Wesley Brewery zit midden in het centrum van Bariloche. De brewpub is ingericht in een soort moderne cowboy stijl – wel heel cool.

Manush is dé bierhotspot van Bariloche. Ook Manush zit midden in het uitgaanscentrum van Bariloche en het grote terras aan de zijkant zit altijd lekker vol. Ze brouwen onder andere (milk) stouts, IPA’s, pale ales en meer – vaak nét even lekkerder en beter dan bij veel andere brouwerijen in de regio. Daarnaast kun je er supergoeie Argentijnse steaks krijgen.

Tip: ga naar de Patagonia brouwerij! Ik heb nog nooit een mooiere brouwerij gezien of een brouwerij op zo’n spectaculair gave plek. De brouwerij is supermodern, hip en strak en is opgedeeld in verschillende delen met een foodtruck en de plek is ongelooflijk. Het uitzicht over het meer en de bergen daar achter is supervet – als je naar Bariloche gaat moet je hier geweest zijn. Het zit een stukje buiten de stad, je kunt er met de bus of een huurauto komen.

Ook interessant
haveabeer-in-coyhaique-11