Bierstad: Buenos Aires

Op 1 januari 2019 hebben m´n vriendin en ik onze droom waarheid gemaakt: na het opzeggen van onze banen zijn we naar Buenos Aires gevlogen om vanuit daar zoveel mogelijk van de wereld te ontdekken! Je moet ergens beginnen, en Buenos Aires leek ons een hele fijne plek om te starten op onze mega-reis. Dat Buenos Aires ook voor bierliefhebbers zóveel te bieden zou hebben, had ik nooit verwacht en is natuurlijk wel heel mooi meegenomen 😉

De craftbeer-revolutie is in Europa en Amerika overal doorgedrongen. Ieder zichzelf respecterend dorp heeft minstens één brouwerij en een kroegje waar je kunt genieten van barleywines, berliner weisse en bourbon-barrel-aged imperial stouts. Toen we naar Zuid Amerika vlogen had ik eigenlijk geen idee van wat te verwachten. Misschien wat lokale brouwerijen die een softe IPA maken (past tenslotte bij het weer), en waarschijnlijk enkele grotere pilsmakers die verder de dienst uitmaken. Nou, die grote pilsmakers zijn er, maar daarnaast heeft Argentinië en vooral Buenos Aires ons enorm verrast! Er zijn tientallen brouwerijen, honderden craftbeer pubs en winkels en in bijna iedere supermarkt vind je minstens een schap vol met lokaal gebrouwen biertjes van kleine brouwerijen.

Craftbeer in Buenos Aires, de hotspots

Vooral in de wijk Palermo, sowieso de wijk waar je wilt zitten wanneer je Buenos Aires bezoekt, kun je óveral speciaalbier vinden. Daarnaast is het de meest Europese wijk van de stad, met gezellige terrassen, heel veel fijne restaurants, verrassend veel leuke winkels en dus een enorme selectie brouwerijen en pubs. Eigenlijk kun je in alle wijken waar toeristen komen lekker bier vinden. Onze favoriete bierspots van Buenos Aires vind je hier!

  • Strange brewing (Delgado 658) is onze favoriete bar in Buenos Aires. De bar ligt iets noordelijker dan Palermo maar is makkelijk te voet te bereiken. ´s Avonds is het enorm gezellig in en rondom de bar, gelukkig is er ruimte genoeg. Je kunt hier ook lekker eten/snacken bij je biertje: een bord nachos is ongeveer een diner voor 2 personen!

 

  • Antares (vestiging in Palermo: Armenia 1447) is de eerste brouwerij van Argentinië, opgericht in Vina del Mar. In het hele land hebben ze inmiddels ongeveer 20 brewpubs en die in Palermo is volgens velen de tofste om te bezoeken – dus dat hebben we maar gedaan. Hele toffe plek, overdag erg rustig maar ‘s avonds is het, zoals overal in Argentinië, gezellig druk! Mocht je van barrel-aged bier houden, dan is dit een van de weinige plekken waar je terecht kunt. De brouwers van Antares hebben voor het 20-jarige bestaan van de brouwer een Belgische Ale laten rijpen op maar liefst 5 verschillende vaten en het resultaat mag er zeker zijn!

 

  • Blest Palermo (Gorriti 4857) heeft een hele chille achtertuin die omgebouwd is tot überhippe brouwpub. In het voormalige zwembad staan barkrukken en een tap en de grote picknicktafels maken het heel gemakkelijk om met een groep te hangen. Goeie hamburgers!

 

  • Desarmadero Bar (Gorriti 4295) zit in een rustiger gedeelte en heeft een heel fijn dakterras. De eyecatcher van de pub is de voorkant van het gebouw -> echt een kunstwerk!

 

  • The Temple Bar(Costa Rica 4677) zit middenin het hart van Palermo en is niet te missen. Vooral hun eigen Wolf IPA is een aanrader – het artwork op het blik is al de moeite waard!

 

  • Er zijn in de hele wijk Palermo bijna op iedere straathoek een brouwerijen of pubs te vinden – meer dan je tijdens je verblijf kunt proberen. Ook Cervelar en Growlers Palermo (heel tof dakterras om mensen te kijken!) zijn leuke plekken voor een biertje.

 

  • Op zoek naar nog veel meer tips over restaurants, een Airbnb en nog meer highlights voor je bezoek aan Buenos Aires? Check dan deze link!
Ook interessant
Valencia strand en bier - haveabeerEl Calafate - haveabeer