Bier in Patagonië: Coyhaique

Coyhaique is een Chileens stadje in Patagonie. Het is een van de grotere en misschien wel de gezelligste stad van Patagonie, met heel veel winkels, restaurants, enkele brouwerijen én een enorm tof zomerfestival waar verrassend veel speciaalbier te vinden is: de Expo Patagonia.

Speciaalbier drinken in Coyhaique

In Coyhaique zijn verrassend veel leuke restaurantjes en bars te vinden. Hier vind je de bierhotspots.

Brouwerij D’olbek ligt net iets buiten het centrum, maar Coyhaique is niet zo groot dus je kunt het prima lopend bereiken. Het logo van de brouwerij is een oudere grijze man en die afbeelding vind je op alles terug: da’s de eigenaar en de hoofdbrouwer die ook nog eens bijna elke dag rondloopt in de pub. Hij is enorm vriendelijk en gaat met iedereen op de foto, vooral voor Argentijnen is hij bijna een soort lokale held. Je kunt bij D’olbek kiezen voor een van de verschillende bieren of je neemt een plankje met alle biertjes erop -> altijd leuk en goed voor je Untappd 😉 Je kunt ook eten bij D’olbek. De bieren zijn geïnspireerd door klassiek Belgisch bier, leuk om de Chileense variant van het voor ons bekende bier te proberen.

Aan de andere kant van de stad ligt Casa Tropera, de brewpub van brouwerij Tropera. Het is een stukje lopen (je moet een stuk naar beneden en daarna dus ook weer omhoog) maar Casa Tropera is echt een vette plek. Het is lekker hip en modern en je zit echt tussen de brouwketels. Ook hier kun je lekker eten.

Hou je van voetbal? Dan moet je zeker naar Bajo Marquesina: een voetbalmuseum en kroeg in één. Er is een redelijke selectie bier, maar je komt hier vooral vanwege de over-the-top voetbalsfeer. De eigenaar is superaardig: bij binnenkomst vroeg hij uit welk land we kwamen en binnen 2 minuten stond er een video met de hoogtepunten uit Johan Cruijff’s carriere aan.

Tijdens ons verblijf hadden we weer eens geluk; hét festival van Coyhaique en omstreken was toevallig in volle gang bezig, de Expo Patagonia. Dit is echt een Chileens feestje, met allerlei lokale handgemaakte dingen, een behoorlijk serieuze rodeo, standjes met eten (ceviche!) én verschillende brouwerijen uit de regio! Hoe vet is het om naar de Chileense rodeo te kijken met een serieus goed glas (vooruit, plastic bekertje) IPA in je hand?

Wij vlogen vanuit Punta Arenas naar Coyhaique, maar het is vanuit het noorden en het zuiden ook goed met de bus te bereiken – zoals alles in Chili goed met de bus te doen is.

Ook interessant
Punta Arenas - haveabeerBariloche (1) - Haveabeer