Bonjour, Parijs!

Denk je aan Parijs, dan denk je al vrij snel aan de Eifeltoren, het Louvre, de Seine en allerlei andere romantische gebouwen en pleinen. Die zijn bijna allemaal de moeite waard, maar kun je ze combineren met meer dan flesjes Heineken?

Het “nationale” bier van Frankrijk is Kronenbourg. Da’s prima bier voor hete terrasdagen en voor op de camping, maar niet bepaald een biertje om voor om te lopen. Ben je een weekendje in Parijs, dan zul je goed je best moeten doen om een terras of bar te vinden waar je wél die extra kilometers voor wilt maken (wat dan wel weer helpt: huur een fiets!). Daarnaast; bier is vrijwel overal behoorlijk duur, je bent gemakkelijk €6 kwijt voor een fles of een glas. Let daarom op de happy hours, vrijwel elke kroeg en restaurant adverteert ermee.

Meer dan alleen Kronenbourg!

Ondanks dat Frankrijk toch vooral een wijnland is, zijn er gelukkig zeker wat goede bars en restaurants te vinden met lekkere Franse en ook internationale bieren. Bij restaurants mag een biertje dan wel vaak prijzig zijn, toch past het goed bij bijvoorbeeld uiensoep (en hé, hoe Frans is dat?).

Tips

Dus, waar ga je zeker naartoe nadat je het Louvre en de Eiffeltoren gezien hebt? En, waar moet je aan denken?

 • Frog Beer
  Een echte Parijse bierbrouwerij met meerdere vestigingen in de stad, dus er is altijd eentje (redelijk) in de buurt. Daarnaast zien ze er allemaal gaaf uit en wordt er gewoon lekker bier gebrouwen. Zo’n beetje alle bekende stijlen worden er aangeboden en de brouwerij heeft meerdere (internationale) prijzen gewonnen. Wat ook erg fijn is: de vestigingen zijn vroeg geopend én je kunt er goeie burgers krijgen!
  Website: frogpubs.com

 

 • Le Supercoin
  Deze bar heeft gewoon altijd een enorme selectie speciaalbier. De selectie op de tap wisselt vaak en er worden voornamelijk Franse bieren geschonken, waarvan je veel niet zult kennen. Sowieso gGoed voor je Untappd dus!
  Website: supercoin.net

 

 • La Fine Mousse
  La Fine Mousse is eigenlijk een bar waar je ook nog eens goed kunt eten. Er zijn altijd 20 bieren op tap en een grote rij koelingen aan de zijkant van het gebouw, met bieren op fles. De bar ziet er gaaf en modern uit, alleen daarom al zou je er eigenlijk langs moeten gaan. Het personeel is ook nog eens vriendelijk en behulpzaam én er worden vaak evenementen als tap-takeovers en feesten georganiseerd. Sowieso checken dus!
  Website: lafinemousse.fr/

 

Verder, handig om te weten in Parijs:

-> Huur een fiets (dat heet Velib in Parijs)! De plekken waar je speciaalbier kunt krijgen zijn redelijk schaars en daarnaast is Parijs enorm.

-> Ben je op zoek naar een avondje doordrinken, let dan goed op de happy hours. Die zijn overal te vinden en schelen je handenvol geld.

parijs_frog-bier
Parijs - Eiffeltoren - haveabeer
Ook interessant
Holzmarkt Berlijn (2)Sevilla - Maquila Bar - Haveabeer