Around the world: Punta Arenas in Chili

Punta Arenas is een grote en niet bijzonder toffe stad in het zuiden van Chili. De reden dat je hier komt is zeer waarschijnlijk omdat je vliegt naar of vanaf het vliegveld: binnenlandse vluchten in Chili zijn goed betaalbaar en vanuit Punta Arenas kun je naar heel Chili vliegen.

Wij moesten een paar dagen wachten op onze vlucht dus we hadden tijd genoeg om op zoek te gaan naar de bierhotspots van de stad. Dat bleken er niet enorm veel te zijn….maarrrrr toch, bij deze!

  • Tapiz is een heel fijn cafe in het centrum van de stad. Je kunt er heerlijk ontbijten, lunchen en dineren en ze hebben een kleine selectie ambachtelijke en lokale bieren.

 

  • Bar Bulnes is een brewpub, iets buiten het centrum maar prima lopend te bereiken. Overdag is het vaak gesloten maar ‘s avonds schijnt het erg gezellig te zijn. Wij waren er rond 17:00 als eerste en enige (we blijven Europeanen 😉 ) en het is overdag niet een enórm gezellige plek. Toch, als je op zoek bent naar een paar unieke biertjes dan is dit de plek waar je moet zijn in Punta Arenas.

 

  • Aan het water zit Cerveceria Hernando de Magallanes, een kleine brouwerij waar je niet echt kunt zitten om van de bieren te genieten maar je kunt ze er wel op fles kopen.
Ook interessant
Puerto Natales en Torres del Paine (1) - haveabeerhaveabeer-in-coyhaique-11