Beers in Boxes

Eerlijk gezegd leek het me nooit een enorm goed idee, die bierboxen. Ik weet prima wat ik lekker vind en daarnaast is het gewoon leuk om naar de slijterij te gaan en daar veel te lang rond te lopen. Echter, onlangs bedacht ik me dat het eigenlijk best wel zonde is om de rest van mijn leven alleen maar imperial stouts en IPA´s te drinken en daarom besloot ik de stoute schoenen aan te trekken: op zoek naar de wondere wereld van bierboxen.

Dat verrassingspakketten commercieel gezien een goed idee zijn blijkt wel uit het aantal World of Beers pakketten dat ieder van ons ongetwijfeld krijgt bij verjaardagen en kerst, én uit het succes van bedrijven als HelloFresh. Je hoeft even niet na te denken over wat je wilt eten (of drinken, in ons geval), je drinkt wat de doos schaft. Hoe meer ik er over nadenk, hoe leuker het eigenlijk klinkt – en hoe meer zin ik krijg ik het bierpakket dat ik vanmiddag besteld heb (spoiler alert – ik heb dus zo’n bierpakket besteld).

Maar goed, terug naar bierboxen. Een korte online zoektocht leert dat er meerdere aanbieders zijn, waarvan je de meeste waarschijnlijk wel eens langs hebt zien komen op Facebook of Instagram. Tsja, we zijn natuurlijk de doelgroep… De meeste aanbieders gaan uit van ongeveer hetzelfde principe: je kiest een abonnement waarbij je per maand een pakket ontvangt met een aantal flessen bier, waarvan je natuurlijk hopelijk het merendeel niet kent. Of, je bestelt eenmalig een doos bier – dat heb ik deze keer gedaan.

Een overzicht van enkele aanbieders:

 • Hop in the Box
  Bij Hop in the Box krijg je iedere maand 8 flessen speciaalbier thuisgestuurd. Er zijn verschillende abonnementen en wanneer je kiest voor een langer lopend abonnement, dan betaal je natuurlijk iets minder. De website ziet er superstrak en modern uit, en de bierselecties zien er echt heel goed uit. Van Griekse bieren tot Franse en Duitse – de kans is groot dat je zelfs nog nooit van de brouwerij gehoord hebt als je een doos van Hop in the Box tegenkomt.
  Website: http://www.hopinthebox.nl/
 • Hopperbox
  Hopperbox biedt een maandelijkse óf een om-de-maand-elijkse bierabonnement aan, met Nederlandse bieren erin. Daarnaast kun je kiezen voor een van de vele verschillende cadeauboxen (ook leuk voor jezelf, natuurlijk) die allemaal bij een thema horen. Een Valentijnsbox of een box vol bieren met een dierennaam – wat mij betreft supergoed gevonden. Niet geheel onbelangrijk: ook deze site ziet er gelikt uit!
  Website: https://hopperbier.nl/
 • Beer in a Box
  Ook Beer in a Box heeft een bierabonnement, maar hier is de inhoud van de maandelijkse box een iets minder grote gok: je kunt namelijk zelf aangeven waar je van houdt. Je kiest het aantal flessen dat je wilt ontvangen, je kunt kiezen voor licht of donker bier, of beide, en tot slot kun je aangeven of je van bitter houdt. Naast abonnementen kun je ook bij Beer in a Box eenmalige dozen kopen, met bieren vanuit de hele wereld – en dus ook uit Nederland.Wat mij betreft ziet deze site er misschien iets minder strak uit dan de twee andere (er gebeurt nogal veel), maar er zit zoveel humor in dat ik toch voor Beer in a Box gekozen heb!
  Website: https://www.beerinabox.com
Ook interessant
Untappd - haveabeerBier bestellen | haveabeer