In de boekenkast: Food + Bier

Traditioneel gezien drinken we vaak wijn bij het eten. Iedereen weet dan ook wel dat je bij vis bij voorkeur een fles wit opentrekt en dat je bij vlees vaak beter rood kan drinken. Maar wij, liefhebbers, grijpen natuurlijk elk excuus aan om een biertje te openen – dus waarom niet bij het eten?

Ik vind het vaak knap lastig om te bedenken welk type bier het lekkerst smaakt bij een gerecht. Het boek Food + Bier is dan ook echt een uitkomst, er staan enorm veel goede bieren in mét een recept erbij. Het is ingedeeld op gang en op biertype, zo is er bijvoorbeeld een hoofdstuk Saison te vinden waar curry´s verrassend goed bij blijken smaken. En houd je van donkere, stevige bieren als porters? Probeer die eens te combineren met kruidige gerechten: de pulled pork die in het boek beschreven wordt is supersimpel te maken (neem wel de tijd, want het gaat 2 1/2 uur in de oven) én echt uberlekker.

De meeste recepten zijn overigens echt prima te bereiden: kopen dus!

Boek food en bier – haveabeer
Ook interessant
Bierstad Haarlem - haveabeerBierwinkel de Caigny 1 | haveabeer