Brouwerijen: Frankendael

In de categorie “toffe huisstijlen”: Brouwerij Frankendael! De etiketten zijn kunstwerken – zonde ook om weg te gooien als ze leeg zijn – en passen goed bij de bieren die de Amsterdammers maken.

De bieren van Frank en Lei (de oprichters) zijn namelijk net even iets anders dan de meeste bieren. Het vlaggenschip van de brouwerij heet bijvoorbeeld TITS -> Three Idiots Triple Spiced. Deze tripel wordt gebrouwen met onder andere korianderzaad, sinaasappelschillen en szechuan peper. Best heftig – maar wel lekker!

De andere bieren die ze maken zijn ook juist niet wat de rest van de wereld op dit moment brouwt. Geen NEIPA (New England IPA, die enorm fruitig-hoppige troebele IPA’s – die trouwens ook heel lekker kunnen zijn) maar een Engelse IPA, die juist wat zachter is, en wat te denken van Frankendael’s nieuwste bier, de Tramp Stamp: een soort post-workout-passievrucht-saison? Brouwerij Frankendael, zeker checken dus!

Ook een aanrader: check hun website. Sluit ook weer lekker aan bij de etiketten en hun ideeen over bier en ziet er dus héél tof uit.

Ook interessant
Saison Dupont - haveabeer