Bierfestivals: Planet Oedipus

We zitten volop in het (bier)festivalseizoen: ieder weekend is er ergens in Nederland minstens één bierfestival te vinden. Ik ben eigenlijk wel fan van zulke festivals, want wat is er nou leuker dan (als je geluk hebt) in de zon zitten met allerlei verschillende soorten bier en vaak ook nog eens lekkere – of in elk geval verrassende – muziek erbij? Afgelopen weekend was ik bij zo’n festival: Planet Oedipus – het festival van de Amsterdamse brouwers van Oedipus!

De eerste editie van Planet Oedipus

Planet Oedipus werd afgelopen weekend voor de allereerste keer georganiseerd en vond plaats in het Amsterdamse NoordOogst. Er waren verspreid over 2 dagen zo’n twintig brouwers uit binnen- en buitenland op het festival. Natuurlijk was Oedipus zelf aanwezig met een mooie selectie bekende en minder bekende bieren, zoals de Eddy Wally (“waarom de naam Eddy Wally? Tsja, omdat-ie rood is…”). Verder was ook Nederland’s beste bierbrouwer (volgens Untappd) Tommie Sjef met zijn fantastische Wild Ales aanwezig – erg leuk om te zien dat ook kleinere brouwers op bierfestivals komen!

 

Naast Nederlandse brouwers waren er enkele fijne buitenlandse merken aanwezig, waaronder het Engelse Cloudwater – een van de beste brouwerijen van de wereld, bekend om hun seizoensbieren. Op het festival schonken ze onder andere NW DIPA Ekuanot – een hele dikke aanrader. Uiteraard was ook Brewdog aanwezig (zoals ze eigenlijk op ieder festival staan) met hun bekende bieren – waaronder de 16.5% Tokyo. Dat lijkt me vrij heftig voor een festival – je wilt tenslotte meer proeven – maar goed, misschien wel lekker als het ‘s avonds koeler wordt :).

 

Over het algemeen vond ik het een hele geslaagde eerste editie van het festival. Ik moet wel zeggen dat ik de entreeprijs vrij stevig vond (15,- en dan heb je nog geen munten – wel een heel tof glas!). Aan de andere kant – de zon scheen, er was muziek, het was niet overdreven maar wel gezellig druk en ik was blij met het bieraanbod. Ik ben er volgend jaar weer bij!

Planet Oedipus 2 | Haveabeer
Ook interessant
Bokbierdag Haarlem | haveabeer