Billie’s Craft Beer Fest 2017

Antwerpen is natuurlijk redelijk in de buurt (goed, mijn reisgenoot moest uit het oosten van Groningen komen, maar dan is alles ver weg) en omdat het festival om 15:00 begon, besloten we eerst een andere stop in te lassen bij de heilige graal der bierwinkels: de Caigny in Essen.

Goed, na het inchecken in ons hotel gingen we op naar de Waagnatie, waar het festival gehouden werd.  De Waagnatie is een mooie oude havenloods waar nu regelmatig evenementen gehouden worden – een hele toffe plek voor een bierfestival.

Het festival was ingedeeld in twee shifts: de vroege met over het algemeen iets lichtere bieren, en de latere shift met de zware stouts. Ons plan was om rustig aan te beginnen en de perfect geproportioneerde proefglazen waren daar ook zeer geschikt voor – je wilt immers niet halverwege de avond dronken naar huis moeten omdat je niks meer proeft… Na  een rustige start met enkele verrassend lekkere Berliner Weisse’s zijn we via IPA’s rustig naar het zwaardere spul toe toe gaan werken.

Proeven, proeven, proeven!

Het leuke van zo’n all-in festival is dat je kiest voor dingen die je misschien anders niet zou kiezen. Een Cherry Cola Vice bijvoorbeeld staat niet bovenaan m’n lijstje, maar is écht lekker. Uiteindelijk zijn er uiteraard een paar brouwers waar je iets van wilt drinken, zoals de Struise, Magic Rock en Voodoo. Absolute uitschieter op het festival was de Abraxas BA van Perennial Artisan Ales, maar daar stond ruim van te voren zó’n grote rij voor dat we die hebben laten schieten.

Onze persoonlijke favorieten waren onder andere de Dark Horizon 5th Edition van Nogne O en de YouReallyFuckedMeUp & ImReallyFuckingFurious Bourbon Barrel van Warpigs Brewpub.

Billie’s Craft Beer Fest was een supergoed geregeld festival op een mooie locatie met een enorme keuze aan bieren. Het was er gezellig druk, maar niet overvol, de proefglazen waren precies groot genoeg en Antwerpen is een superleuke stad. Ik ben er volgend jaar weer bij!

Billie´s Craft Beer Fest 2017 | haveabeer
Billie´s Craft Beer Fest 2017 - licht bier | haveabeer
Ook interessant
Bokbierdag Haarlem | haveabeerBierwinkel de Caigny 1 | haveabeer