Haveabeer around the world: bier in het buitenland

Een biertje drinken kun je eigenlijk over de hele wereld. Maar voor een blik Bud Light zijn we hier natuurlijk niet. Dus, waar in het buitenland kun je nou eigenlijk terecht voor iets meer dan een flesje Heineken? Bijna overal, blijkt. Als je tenminste iets verder kijkt.

Op deze pagina vind je tips over plekken – in het buitenland – waar je buitengewoon goed bier kan drinken. Tijdens een weekendje Berlijn kom je bijvoorbeeld allerlei gave, hippe en traditionele plekken tegen waar je kunt genieten van een goed glas Weizen, Bock of – het blijft Duitsland – pils. En ga je een weekendje shoppen in Antwerpen? Komt goed uit – daar vind je een paar van ’s werelds populairste bierbars!

Daarnaast ben ik sinds een tijdje op reis, en waarom niet het nuttige met het aangename combineren? Ik doe mijn best om zoveel mogelijk toffe plekken te bezoeken over de hele wereld en het lijkt erop dat de craft beer revolutie echt overal geland is. Overal waar we komen zijn dus brouwerijen, restaurants met een eigen gebrouwen biertje, pubs met een uitgebreid assortiment en bierwinkels te vinden. Zelfs in de kleinste dorpjes in Chileens Patagonië zijn brouwerijtjes te vinden: hoe tof om al die tips met de wereld te delen!