Recept: Bierspaghetti met Bacon!

Een van de leukste manieren waarop je indruk kunt maken op vrienden of op je partner is door ze een goed bord eten voor te schotelen.

Dit recept is gemakkelijk klaar te maken, maar je kunt er je eigen draai aan geven door er een biertje doorheen te gooien dat jij lekker vindt. Ik heb hem onlangs gemaakt met een Delirium Tremens (vind ik een lekker zacht bier), maar eigenlijk kun je er zo´n beetje iedere tripel, dubbel of blond biertje doorheen doen waar je van houdt. Sterker nog, ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het smaakt met een IPA of een porter erdoor…

Het recept voor bierspaghetti met bacon!

Bereidingstijd: 45 minuten tot een uur

Ingredienten (voor 4 personen):

  • Olijfolie
  • 200 gram bacon
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 500 gram rundergehakt
  • 60ml worcestersaus
  • 330 ml bier (hier wordt het natuurlijk interessant: het kan namelijk zo’n beetje elk type bier zijn!)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram volkorenspaghetti
  • Parmezaanse kaas
  • Peterselie
pasta2

De bereiding

Pak een grote koekenpan en verhit de olijfolie. Bak de bacon totdat het lekker krokant is (dat duurt een paar minuten). Wanneer de bacon krokant is voeg je de ui en de prei toe en die bak je tot de uit glazig wordt. Voeg dan de knoflook en de tijm toe en bak 1 á 2 minuten.

Roer de tomatenpuree door de groente-baconmix en voeg daarna het gehakt toe. Als het gehakt gaar is doe je de worcestersaus erbij, samen met het bier (giet niet te snel of schenk langs de rand van de pan, dan schuimt het zo!) en de tomatenblokjes. Als het geheel kookt draai je het vuur zacht en laat je het zo’n 30 minuten staan, totdat het lekker dik wordt.

Kook in de tussentijd de pasta volgens de verpakking, laat het uitlekken en voeg het daarna bij de saus.

Dan het presenteren: als je hebt, gebruik grote, diepe borden (lijkt chique). Verdeel de pasta over de borden en rasp de parmezaanse kaas eroverheen. Bestrooi tot slot met wat peterselie en you are good to go!

Oh, wil je nog wat meer de blits maken, schenk dan het biertje dat je erdoorheen gedaan hebt erbij. Eet smakelijk!

Ook interessant