De moeder aller bierapps: Untappd

Volgens mij zijn er weinig bierliefhebbers die Untappd níet gebruiken. Bij bierfestivals kun je er niet omheen: je ziet altijd mensen foto´s maken van hun bier – in 90% van de gevallen zal dat voor Untappd zijn. Da’s natuurlijk logisch, want wat mij betreft is Untappd een superleuke app om bij te houden wat je drinkt en natuurlijk om een kléin beetje op te scheppen tegenover collega’s en mede-liefhebbers!

Mocht je net begonnen zijn in de wondere wereld van speciaalbier en nog geen (fervent) gebruiker zijn: op Untappd kun je denk ik zo’n 99,99% van alle bieren in de wereld vinden. Bij ieder biertje vind je een beschrijving (soms van de brouwer, soms van een gebruiker), de waardering van gebruikers en nog wat andere informatie.

Wanneer je een biertje drinkt, kun je ‘em inchecken, zodat je vrienden weten wat je drinkt. Daarnaast is Untappd ook een superhandige persoonlijke bierencyclopedie, want bij elke check-in kun je wat informatie toevoegen, een foto plaatsen en je locatie delen. Zo weet je dus precies wanneer je waar en wat gedronken hebt!

Uiteindelijk kun je enorm veel badges verdienen met verschillende check-ins: per 5 biertjes die binnen een bepaalde categorie vallen kun je er een of meerdere verdienen. Denk aan bieren uit een bepaald land, op specifieke locaties, van een bepaald type of – misschien wel de belangrijkste – het aantal unieke bieren wat je gedronken hebt! Ik zit inmiddels net over de 500 check-ins, wat misschien klinkt als veel, maar er zijn echt veel mensen die duizenden biertjes ingecheckt hebben. En nee, we zijn geen alcoholisten – we zijn liefhebbers

Untappd 2 | haveabeer
Untappd 3 | haveabeer

In de supermarkt

Bij ieder slijterijbezoek (supermarkten heb ik inmiddels wel redelijk uitgespeeld) komt m’n telefoon tevoorschijn en check ik mijn wishlishts om te zien wat ik ook alweer wilde drinken (ook een handige feature van de app) én wat anderen van al die bieren vonden. Daarnaast kun je natuurlijk zien of je een biertje al gedronken hebt – die kun je dan mooi laten staan (behalve als hij lekker was, natuurlijk). Ook enorm handig bij festivals: met Untappd ontdek je altijd nieuwe biertjes van brouwers die je misschien nog niet kende.

Al met al is Untappd wat mij betreft een superleuke en bijna onmisbare app. Op naar de 1000 unieke check-ins, proost!

Ook interessant
haveabeer-boeken-barley-and-hopsHaveabeer - Beer in a Box